Zastopništvo

Podjetje, ki deluje v tujini, lahko začasno odposlje delavce na misijo pri drugem podjetju v Franciji. Za vsako dejavnost mora podjetje imenovati zakonitega zastopnika v Franciji.

Ponujamo vam spremljanje pri upravljanju vaših odposlanih delavcev. Naši sodelavci govorijo francosko, italijansko, angleško, špansko, nemško in poljsko ter so vam na voljo za informacije in svetovanje glede predhodne prijave za odposlanje prek meja, ki jo je treba poslati v francoščini na delovni inšpektorat, ustvarjanje računa SIPSI, pa tudi formalnosti, kot je obrazec A1 (ki se nanaša na socialno varnost izseljencev ali ne rezidenčnega delavca).

PRAVNI OKVIR: Evropska direktiva iz leta 1996 je opredelila odposlanje delavcev. Njen obseg in načini izvrševanja so bili natančneje opredeljeni z direktivo iz leta 2014.

V Franciji je zakon z dne 6. avgusta 2015, imenovan « zakon Macron », uvedel več ukrepov za okrepitev boja proti goljufijam pri odposlanju delavcev s strani podjetij, ustanovljenih v tujini.

E-napotitev VAS ZASTOPA V EVROPSKI UNIJI.

Spletna storitev, ki podjetjem omogoča upravljanje osebja, napotenega v Evropsko unijo.

DEJAVNOSTI, KI JIH ZADEVA ODLOŽENO DELO

Dejavnosti, ki upravičujejo odposlanje delavca, so naslednje:

  • Izvajanje storitev: industrijska, komercialna, obrtniška, liberalna ali kmetijska dejavnost.
  • Notranja mobilnost znotraj skupine: zagotavljanje osebja med podjetji iste skupine za nalogo ali usposabljanje.
  • Posredovanje začasnega osebja: podjetje za začasno delo lahko odpošlje delavce v podjetje v Franciji za občasne naloge.
  • Operacija za lasten račun (samozastopanje): Podjetje, ustanovljeno v tujini, lahko začasno odpošlje svoje delavce v Francijo za občasne naloge.
  • Dejavnosti kopenskega prevoza so zajete v pravilih o odpošiljanju. Vendar pa se za ta sektor dejavnosti uporabljajo določene posebne ukrepe (obvezno potrdilo o odpošiljanju).

NOV PARTNER

TEYO&WELLCOME, namestitev za vaše zaposlene, ki poslovno potujejo v Francijo. Prava alternativa hotelu!